Parrasauna
Parrasauna
Parrasauna
Parrasauna
Parrasauna

Lisävarusteet ja varaosat

 

Suojaseinät ja suoja-alusta

Parra-suojaseinä suojaa kiukaan sivulla ja takana olevia rakenteita lämpösäteilyltä.
Suojaseinien avulla kiukaan suojaetäisyyttä taakse ja sivulle voidaan pienentää 100 mm:iin. 

Parra-suoja-alustan avulla kiuas voidaan asentaa turvallisesti kaikenlaisille lattiapinnoille. Lattian kuormankantokyky on huomioitava. Suoja-alusta vähentää tehokkaasti alaspäin suuntautuvaa lämpösäteilyä ja suojaa näin myös lattiarakenteiden vesieristeitä sekä lattialämmityskaapeleita tai -putkia.

Suojaseinät ja -alustat on varustettu säätöjaloilla, joiden avulla ne on helppoa asentaa vaakasuoraan.
Viimeistellyn kokonaisuuden saat käyttämällä lattian suojalevyä eli kipinäpeltiä 450 x 280 x 6 mm.

 

 

vedenlämmitin kiukaaseen

Vedenlämmitin saunaan 30 litraa
 

Vedenlämmitin

Parra-vedenlämmitin kuumentaa pesuveden nopeasti ja taloudellisesti hyödyntäen kiukaan savukaasujen hukkalämpöä. Vedenlämmitin asennetaan kiukaan päällä olevan savukanava-aukon päälle ja se voidaan kääntää haluttuun suuntaan parhaan käyttömukavuuden saavuttamiseksi.

Vedenlämmittimen tilavuus on 30 litraa ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja varustettu palloventtiilihanalla sekä täyttöaukon kannella. Kiukaan savukaasut kulkevat lämmittimen läpi. Suuren lämmönsiirtopinnan ansiosta vesi lämpenee nopeasti. 

 

 

 

 

Lämmönvaihdin

PARRA -lämmönvaihtimet valmistetaan kupariputkesta, joka mahdollistaa maksimaalisen hyötysuhteen ja antaa parhaan mahdollisen lämpötehon. Lämmönvaihdin lasketaan PARRA -padan vesitilaan, putkisto kiertää ulkolaitoja jättäen keskustan vapaaksi vesipadan normaalikäyttöä varten.

Lämmönvaihdin korokekartiolla toimitetaan asennusvalmiina. Liitäntäsarja venttiileineen on kiinnitettynä korokekartioon, jonka päälle padan kansi sopii ilman muutostöitä. Vaihdin on helppo lisätä PARRA- pataan myös jälkikäteen. Padan tulipintojen puhdistaminen helpottuu, kun vaihdin voidaan irrottaa pikaliittimillään vesijohtoverkosta. Siten vesikattilan nostaminen ylös padasta puhdistusta varten ei edellytä työkalujen käyttöä. 
Talvisäilytys: Jäätymisen estämiseksi padan vesikattila tyhjennetään vedestä. Lämmönvaihdin nostetaan padasta pois, tyhjennetään se kääntämällä ylösalaisin ja säilytetään kuivassa ja lämpimässä tilassa odottaen seuraavaa kevättä ja kesää.

Lämmönvaihtimesta saadaan lämmin käyttövesi esim. suihkuun ja tiskialtaalle. Kuuman veden lämpötilansäädin on termostaatilla varustettu sekoitusventtiili, jolla voidaan säätää kuuman veden lämpötila 35-60°C:een. Näin varmistetaan, ettei käyttövesi ole milloinkaan vaarallisen kuumaa. Kuuman veden lämpötilansäädin mahdollistaa myös muoviputken käytön kuumavesiputkena. Muita varusteita ovat lähtevän veden lämpömittari ja liitäntäsarja, joka sisältää taipuisat ruostumattomat teräspunossuojatut liitäntäletkut pikaliittimineen. Varusteet toimitetaan asiakkaan tarpeen mukaan sisältäen tiivistemateriaalin ja asennusohjeet.

Puilla kuumaksi lämmitetty PARRA -pata riittää lämmitykseen ilman jatkuvaa tulta, sillä lämmitysjärjestelmä hyödyntää padan veteen varastoitunutta lämpöä. Luonnollisesti tulta voi ylläpitää, mutta se ei ole välttämätöntä silloin kun maksimitehoa ei tarvita. 

 

 

 

 

 

Lasiovi

Lasiovi

Umpiovi

Umpiovi

Tuhkalaatikko,
 Parra-kiukaat 14,
 21 ja 28

Tuhkalaatikko 
Parra-kiukaat 14, 21 ja 28

 

Tuhkalaatikko,
 Parra-pata,
 Parra-kiukaat 12,15 ja 26

Tuhkalaatikko 
Parra-pata, Parra-kiukaat 12,15 ja 26

Arina 140x390x22 mm

Arina 140x390x22 mm

Arina 135x290x20mm Parra 6-kiuas

Arina 135x290x20mm 
Parra 6-kiuas

Jalusta PP80,
 sis. säätöjalat. Korottaa pataa 8 - 10cm (säätövara n. 20 mm)

Jalusta PP80, sis. säätöjalat.
Korottaa pataa 8 - 10cm (säätövara n. 20 mm)